כולנו משתדלים לשמור על הסביבה אלא שלפעמים אנו מתלבטים כאשר הדאגה לכדור הארץ תעלה לנו ביוקר.
בשנים האחרונות אנו נחשפים ליותר ויותר דוגמאות של טכנולוגיות ירוקות המשתלבות עם חסכון כספי.
אחת הדוגמאות לשמירה על הסביבה, ע”י שימוש בציוד בעל עלות תועלת גבוהה במיוחד, היא מכונות הקרח המייצרות פניני קרח (PEARL ICE).
מכונות פניני הקרח תופסות בשנים האחרונות נתח גדל בארה”ב. המכונות בעלות דירוג אנרגטי גבוה במיוחד הנובע מיעילות המדחסים העובדים בטמפ’ יניקה גבוהות יחסית למכונות קוביות. בנוסף, כתוצאה מהעובדה שהמכונות עובדות בצורה רצופה ללא צורך בהפשרות בין מחזור למחזור מושג חיסכון משמעותי בצריכת המים והחשמל המגיע עד ל-50% ממכונות קוביות באותן תפוקות!!!
מבחינת יישומי השימוש בקרח רואים ייתרון אדיר בקרח זה מכיוון שהוא רב שימושי (MULTI PURPOSES ICE):
- CHEWABLE ICE קרח לעיס – הקרח מתאים לשתיה קלה וחריפה ומועדף ע”י המשתמשים הנהנים מהלעיסה
- קוקטיילים ושייקים – שמירה על הלהבים, פחות רעש וזמן קצר יותר בבלנדרים
- בשל וצנן – הקרח מתאים לצינון מהיר של מזון בגלל שטח הפנים הגדול שלו
- תצוגת מזון – הקרח מאוד אסתטי ובזכות צורתו מאפשר ליצור צורות ומשטחים המהווים בסיס למזון בתצוגה כמו דגים ופירות ים
- בצקים – הקרח מתאים לתעשיית הבצק, בדומה לפתיתים בעל שטח פנים גדול
בנוסף לחיסכון במים ובחשמל מושג יתרון כספי נוסף כתוצאה מהגמישות הנוצרת בגלל גודלו של הקרח ומאפשרת לבעל העסק להחליט מהי כמות המשקה יחסית לקרח. הקרח כמובן זול מכל משקה אחר כולל ממים מינראליים.
מלון ממילא בירושלים רכש עם פתיחתו 13 מכונות ובתור נסיון מכונה המייצרת פניני קרח כדי לתת מענה לקונדיטוריה, בשל וצנן, מיצים טבעיים, שייקים ותצוגת דגים. איגור מנהל האחזקה מציין שהמכונה הראשונה בה משתמשים היא מכונת פניני הקרח. “המשתמשים בקרח, החל מהטבחים, דרך הברמנים ועד ללקוחות מעדיפים כולם את הקרח הלעיס”.
טבלת השוואה לצריכת מים וחשמל
סוג המכונה | צריכת חשמל* לייצור 45 ק”ג קרח | צריכת מים* לייצור 45 ק”ג קרח |
קוביות ICE0605FA | 7.6 קוו”ט/ש | 92 ליטר |
פנינים GEM0655A | 4.4 קוו”ט/ש | 45 ליטר |
חסכון של | 34% | 51% |
* תנאי עבודה 32ºC סביבה ו-21ºC מים